Hizli Tüketim

Hoşgeldiniz!
Yayınlarımıza Yorum Yapmayı Unutmayın.! İyi Bloglar.!
www.eskisehiryasam.blogspot.com.tr
DUYURU

15 Eylül 2014 Pazartesi

Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkı


Kütahya Yolu Sazova Mevkii'ne yapılıyor. Yaklaşık 400 bin metre karelik alanı ile Eskişehir'in en büyük parkı olma özelliğini taşıyor. Park alanı içinde çeşitli su sporları ve aktiviteleri de yapılacak olan büyük bir gölet, restoranlar, 2000 kişilik açık hava konser alanı anfi tiyatro, bire bir ölçülerde korsan gemisi, masal kahramanlarından oluşan oyun grupları, çocukların su ile ilgili çeşitli aktiviteleri yapabilecekleri oyun alanı, engelli çocuklar için oyun alanı, içinde büyük bir planetaryum (gözlemevi) de olan bilim deney merkezi, masal şatosu bulunuyor.
Park alanı içinde ulaşım özel trenler ile sağlanacak.
İnşaat çalışmaları aralıksız devam eden ve çok yakında hizmete girmesi planlanan Bilim Sanat ve Kültür Parkı tamamlandığında Eskişehir örneklerine yurt dışındaki büyük kentlerde rastlayabildiğimiz ölçeklerde ve imkanlara sahip önemli bir sosyal yaşam alanına kavuşmuş olacak.

Bilim Sanat ve Kültür Parkı'ndaki İlkler
:: Korsan Gemisi
Park alanındaki gölet içinde Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfettiği Santa Maria Gemisi'nin birebir kopyası inşaa edildi. Toplarından yatakhanelerine, kaptan köşkünden güvertesine her şeyi ile gerçek boyutlarında inşaa edilen gemi özellikle çocukların büyük ilgisini çekecek.
:: Bilim Deney Merkezi
Eskişehir'de bir ilk olan Bilim Deney Merkezi Projesi Bilim Sanat ve Kültür Parkı'nın en önemli yapılarından birini oluşturuyor. Merkez, Eskişehir'deki ilköğretim ve lise çağındaki çocukların çeşitli bilimsel deneyleri gerçek ortamlarında yapabilmelerine olanak sağlayacak. Merkez bünyesinde inşaa edilen ve kaba inşaatı biten planetaryum (gözlemevi), Eskişehirli çocuklar kadar yetişkinlerin de uğrak yerlerinden biri olacak. Planetaryum ile gökyüzü ve uzayın büyülü atmosferi izlenebilecek.
:: Masal Şatosu
Park alanı içinde inşaa edilmekte olan Masal Şatosu, çocuklarımızın hayal dünyalarını geliştirmelerine büyük katık sağlayacak. Masal kahramanlarının ve masal dünyasının objeleri ile donatılacak olan masal şatosu Türkiye'de bir ilk olma özelliğini de taşıyor.
:: Oyun Grupları
Park alanı içinde birçok bölgede çeşitli sevimli karakterler ve masal kahramanları ile bezenmiş oyun alanları yapıldı. Engelli çocukların da kullanabileceği oyun alanları da oluşturulan Bilim Sanat ve Kültür Parkı'nda ayrıca çocuklara yönelik suyun kaldırma kuvveti ve döngüsel hareketleri ile ilgili deneyler yapmalarına olanak tanıyan özel düzeneklerde oluşturuldu.

0 yorum to “Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkı”

Yorum Gönder