Hizli Tüketim

Hoşgeldiniz!
Yayınlarımıza Yorum Yapmayı Unutmayın.! İyi Bloglar.!
www.eskisehiryasam.blogspot.com.tr
DUYURU

21 Eylül 2014 Pazar

Doktorlar Caddesi


Resmi adı İsmet İnönü-1 caddesi olan Dokktorlar Caddesi, önceleri doktor muayehanelerinin yoğun olduğu bir caddeyken şimdilerde dünyaca ünlü markalarının mağazalarına, gsm operatörlerinin iletişim merkezlerine, takı-bijuteri dükkanlarına ve birçok banka şubesine ev sahipliği yapmaktadır.
Doktorlar Caddesinin bir ucunda Kanatlı Alışveriş Merkezi, diğer ucunda ise Subay Orduevi ve Şair Fuzuli Caddesinin birleşim noktasına kadar uzanır. Üst sokağında Barlar Sokağı, alt tarafında ise Porsuk Çayı (Adalar) ile komşudur.
Barlar sokağına ve Adalar’a komşu olmasından dolayı günün her saatinde kalabalık durumda olan cadde özellikle akşam iş çıkışlarında tıklım tıklım dolu hale gelmektedir. Bunda en büyük sebeplerden biri şehrin eğlence merkezi olan Barlar Sokağına insanların bu cadde üzerinden geçiş yapmasıdır.
Trafiğe kapalı olmasından ve ortasından tramvay hattının geçmesinden dolayı İstiklal Caddesine benzetilmektedir. Caddede Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı heykeller bulunmaktadır. Bunlardan en ünlüsü iki kadının konuşmasını ele alan heykeldir.
Alıntıdır...

0 yorum to “Doktorlar Caddesi”

Yorum Gönder